Više voća na trpezi, manji rizik od gojaznosti?

Unos celih komada voća izgleda da smanjuje rizik od gojaznosti kod ljudi srednjih godina! Grupa istraživača iz Sidneja predvođena doktorkom Lanom Hebden analizirala je sve studije koje su se bavile unosom voća i rizikom od prekomerne uhranjenosti kod odraslih osoba u periodu od 1997. do 2014. godine. Smatra se da je glavni korisni faktor zapravo manja ukupna količina kalorija koju unesu osobe koje redovno jedu voće. Da se podsetimo, odraslim osobama se preporučuje unos 2 do 2.5 porcije voća svih vrsta na dnevnom nivou. Kompletan tekst ove zanimljive analize objavljen je u poslednjoj svesci časopisa Critical Reviews in Food Science and Nutrition i može se pogledati ovde.

Separator image Posted in Vesti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *