PROJEKATNačini pravi izbor

O projektu

Načini pravi izbor za dugoročno zdravlje je edukativno-istraživački projekat namenjen unapređenju zdravih načina ponašanja stanovništva Srbije svih uzrasta, koji se odnose na ishranu i fizičku aktivnost.

Deca i adoscenti

Niže su prikazani rezultati projekta koji se odnose na opis navika u ishrani i fizičkoj aktivnosti mladih u Srbiji.

Februar 2017. godine


  • Izveštaj

  • Infografik

Odrasli

Niže su prikazani rezultati projekta koji se odnose na opis zdravih načina ponašanja odraslog stanovništva Srbije.

Mart 2017. godine


  • Izveštaj

  • Infografik

Efekti edukacije


Niže su prikazani edukativni materijali namenjeni unapređenju zdravih navika kod mladih i odraslih osoba, kao i rezultati edukacije o zdravoj ishrani i fizičkoj aktivnosti na načine ponašanja stanovništva Srbije.

April 2017. godine

Vodič za zdrave životne navike

Vodič sadrži preporuke o zdravim načinima ponašanja (ishrana i fizička aktivnost) namenjene opštoj populaciji uzrasta od 2 godine i starijim. Tekst sadrži veliki broj jednostavnih i proverenih saveta koji se mogu prilagoditi različitim potrebama našeg stanovništva u kontekstu pola, starosti ili drugih karakteristika.

Kompetentan

Informacije koje su prikazane u Vodiču posledica su analize najkvalitetnije naučne i stručne literature koja se odnosi na zdravu ishranu i fizičku aktivnost u cilju očuvanja zdravlja i prevencije hroničnih bolesti.

Aktuelan

Autori su se potrudili da obuhvate podtake iz domaćih i međunarodnih studija i stručnih preporuka vodećih ustanova iz oblasti ishrane i fizičke aktivnosti objavljenih u poslednjih desetak godina.

Inovativan

Vodič po prvi put na našem jeziku u ovakvom formatu objedinjuje preporuke o zdravim načinima ponašanja (ishrana i fizička aktivnost) namenjene opštoj populaciji uzrasta od 2 godine i starijim.

Praktičan

Tekst sadrži veliki broj jednostavnih i proverenih saveta koji se mogu prilagoditi različitim potrebama našeg stanovništva u kontekstu pola, starosti ili drugih karakteristika.

Mediji o projektu

Blic , 15. decembar 2016. god.

Politika, 31. januar 2017. god

RTS, 14. februar 2017. god

N1 , 14. februar 2017. god

Danas, 10. maj 2017. god

Nedeljnik, 10. maj 2017. god

www.detinjarije.com

www.mojpedijatar.co.rs

www.najboljamamanasvetu.com